29-01-2017 Dronrijp- RKO1

Vandaag speelde RKO haar eerste wedstrijd van 2017 in en tegen Dronrijp. Waar veel wedstrijden werden afgelast vandaag, werd deze wedstrijd op kunstgras natuurlijk niet afgelast. Op een winderig veld waar de zon zich ook af en toe liet zien begon de wedstrijd.

 

Het was van beide kanten zoeken en het was duidelijk weer wennen na de winterstop. RKO miste met name voorin overtuiging en creëerde nauwelijks iets voor rust. Ook Dronrijp kwam nauwelijks tot een fatsoenlijke aanval in de eerste helft. En zo eindigde de troosteloze eerste helft in 0-0

 

Na rust hetzelfde spelbeeld. Het ging gelijk op en beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Tot dat in de 60ste minuut Frank hartveld hands maakte en de bal op de stip ging. Clubicoon Sikma ging achter de bal staat en schoot onberispelijk raak. Vlak hierna kreeg de aanvoerder van Dronrijp direct rood wegens natrappen. Vanaf dit moment ging het alleen maar minder met de ruttenaren en Dronrijp sloeg met 10 man toe. Eerst was het een mooie lob en later een kopbal die RKO de das om deed. Zonder ook maar 1 echte kans te hebben gehad keerde RKO met 0 punten huiswaarts.

 

Al met al was de overwinning van Dronrijp verdiend te noemen. Volgende week thuis tegen Mildam en zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt.