05-02-2017 RKO-Mildam

Zondag middag 5 februari speelt RKO thuis tegen Mildam.

 

RKO zit momenteel in een mindere periode, en ziet op de ranglijst de onderste plekken erg dichtbij komen. De taak aan de ploeg is dan ook om zo snel mogelijk punten te pakken om niet in de problemen te komen.

 

De wedstrijd tegen Mildam moest worden gespeeld met alweer een gewijzigd elftal. De grootste verrassing was misschien wel dat Peter vandaag als centrale verdediger opgesteld werd, De reden hiervoor was het voetbal van achteruit te verzorgen.

Echter was het Mildam dat het deze middag voor het zeggen had. In de eerste helft werd er van beide kanten niet al te goed gevoetbald maar had Mildam toch de betere kansen en meer dreiging.

Het werd dan ook 0-1 na een kwartier. Na mistasten in de verdediging werd er een voorzet in de zestien afgeleverd, de bal bleef hangen op de 16 en keurig binnengeschoten door de inkomende speler van Mildam. Hierna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht zonder dat er grote kansen te noteren waren. Toch kwamen de bezoekers na een halfuur op 0-2. Een doelpunt die hij niet snel meer zal maken, niet omdat het zo'n geweldig schot was maar door het geluk waarmee de bal in het doel verdween. Als ik het goed kon zien ging de bal vanaf zijn knie via zijn scheenbeen en punt van zijn schoen met grote boog precies over “de muur” het doel in. Hierna was het aan RKO om zich te herpakken en terug te vechten.

 

In de 2e helft werden er dan ook meteen 3 wissels doorgevoerd om het spel te kantelen. RKO voetbalde de 2e helft inderdaad ook wat enthousiaster en fanatieker, zonder echt heel gevaarlijk te worden. Kansen voor Rob en Johan werden door de grensrechter en de goede keeper onschadelijk gemaakt. Een harde voorzet vanaf rechts kon voor het doel ook niet ingetikt worden door Luca. En hoe langer de wedstrijd duurt hoe meer ruimte er achterin ook weggeven gaat worden. Hieruit komt dan ook in de laatste 5 minuten de 0-3. een voorzet die moeilijk wordt weggewerkt komt voor de voeten van de vrijstaande speler van Mildam, van dichtbij is dit een gemakkelijk doelpunt.

Niet lang hierna fluit de scheidsrechter voor het eindsignaal, weer verloren en de drie punten waren nog wel zo gewenst.

 

Volgende week VWC thuis, die 3 punten moeten zeker binnengehaald moeten worden.