19-02-2017 RKO-Nieuweschoot

R.K.O. – Nieuweschoot

Het door wintersport en blessures gehavende R.K.O. mochten het vandaag opnemen tegen Nieuweschoot. Dit schouwspel voltrok zich in de volkstuinen van Heerenveen, die voor gelegenheid waren omgedoopt tot ‘Hoofdveld’. R.K.O. begon afwachtend en zwak aan dit duel. Het was dan ook Nieuweschoot dat beter met de omstandigheden omging. De opbouw van de Ruttenaren was zwak en ook de duels vielen vaak in het voordeel van Nieuweschoot uit. R.K.O. keek hierdoor al in de 4e minuut tegen een achterstand aan toen Jelmer Anema een afvallende in de verre hoek schoof. De bezoekers wisten zich hierna niet te herpakken en worstelden de 1e helft door. De 1-0 ruststand leek te worden behaald, totdat Robin Berendsen een voorzet fraai in de bovenhoek kopte.

In de tweede helft herpakte R.K.O. zich wel, mede door de wind in de rug werden meer duels gewonnen en zo ook kansen gecreëerd. Daniel Visser zag zijn poging een vrije kopkans tot doelpunt te promoveren nog in het vangnet eindigen. In de 65e minuut degradeerde Lars Deinum een schot op doel tot ferme breedtepass, deze kwam echter wel aan bij Niels Olivier. Olivier leverde hieruit een puntgave voorzet op de nog balende Deinum die nu wel het net wist te vinden met het hoofd.

R.K.O. leek hierna door te gaan drukken, de A-junioren Stan Plomp en Joran Sietsma vielen goed in. Zeker laatst genoemde zorgde voor veel dreiging voor het doel, juist door anderen in stelling te brengen. Deinum had door een geslaagde actie van Sietsma de gelijkmaker op zijn schoen maar zag zin inzet gepareerd. De bezoekers roken kansen en vielen aan, de beslissing viel echter aan de andere kant. Waar spits Nick ten Hoeve andermaal niet doortastend verdedigen afstrafte door een voorzet achter het standbeen langs binnen te werken.

R.K.O. zal de komende maanden moeten knokken om uit de gevarenzone te blijven. Hiervoor zal er komende vrijdag geoefend worden tegen de Droogpieren. Waarna op 5 maart de competitie weer kan worden hervat.