12-03-2017 RKO-Black Boys

RKO geeft 2-0 voorsprong uit handen na rust tegen Black Boys

Vandaag stond de wedstrijd Black Boys- RKO op het programma. RKO was 2 weken vrij geweest in de competitie. Dit was een belangrijke wedstrijd voor beide ploegen om de nacompetitie te ontlopen.

RKO ging nog iets hoger druk zetten dan anders en begon sterk aan de wedstrijd. Het creëerde daardoor ook een paar kansen.

Na goed druk zetten van Daniel Visser, pakte hij de bal af en werd neergelegd randje 16. De lage vrije trap van Peter van der Avoird werd tot een corner verwerkt door de keeper van Black Boys. Peter van der Avoird draaide deze corner in en doordat Eric den Dekker de bal liet lopen bij de eerste paal ging deze corner er in één keer in. RKO bleef doordrukken en een afstandsschot van de spits van vandaag Eric den Dekker ging maar net over.

Een vrije trap net over de middenlijn legde Koen Matthijssen achter de verdediging neer, Niels Olivier was er net eerder bij dan de keeper en maakte de 0-2. Black Boys kreeg net voor rust nog een kans  na een goede voorzet werd de bal op doel gekopt, maar werd gered door Crispijn Versteijnen. Daardoor ging RKO rusten met een verdiende voorsprong.

De tweede helft ging heel anders, Black Boys had nu meewind en ging nog meer de lange bal spelen. RKO kreeg weinig druk op de bal. Door het druk zetten in de eerste helft leek het vermoeid en kreeg het niet meer goed druk op de bal. Toch creëerde RKO nog wel wat kansjes aan het begin van de tweede helft.  Zo ging een schot van Peter van der Avoird maar net naast het doel. En een kopbal van Daniel Visser net over.

Black Boys ging steeds harder spelen maar de scheidsrechter die de eerste helft nog goed floot, gaf vaak geen vrije trap of gele kaart. Na iets meer dan een uur spelen kwam  Black Boys op 1-2 door een voorzet die door de wind in één keer in het doel ging.

Black Boys ging er hierdoor weer in geloven en werd steeds sterker. Een kwartier voor het einde ging een aanvaller van Black Boys neer. De scheidsrechter legde de bal op onverklaarbare wijze op de stip, aangezien het duidelijk was te zien dat dit buiten de 16 was. Iedereen kon zien dat en gras pol uit het veld was een halve meter buiten de 16, maar toch gaf de scheidsrechter een penalty. Deze werd benut door Black Boys.

De scheidsrechter ging hierna door met gele kaarten geven voor commentaar op de scheidsrechter maar niet voor harde overtredingen. Beide ploegen creëerden hierna geen grote kansen meer en zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.

Volgende week speelt RKO thuis tegen Akkrum.