19-3-2017 RKO-Akkrum

RKO verliest van Akkrum

De vorige wedstrijd tegen Akkrum werd vrij kansloos verloren met 3-0, dus RKO had iets recht te zetten.

RKO begon redelijk aan de wedstrijd en net als vorige week wist het op voorsprong te komen uit een corner. Peter van der Avoird schoot de bal naar de eerste paal en deze werd binnengewerkt door Akkrum zelf. Niet veel later scoorde Akkrum de 1-1 op het moment dat RKO aan het slapen was. RKO herpakte zich en zette goed druk, echter was het Akkrum dat de eerstvolgende grote mogelijkheid kreeg. Deze bal belandde echter op de lat.
Vlak voor rust kreeg RKO nog een megakans. Na een goede combinatie van Peter van der Avoird, Daniel Visser en Tom Loman mistte Tom het doel op een haar na.

Na de rust begon RKO zwak aan de wedstrijd en scoorde Akkrum uit een corner, 2-1. RKO gaf echter niet op en dit resulteerde in een megakans. Nadat Peter van der Avoird een vrije trap kreeg, besloot Rob Loman hem snel te nemen. Rob Loman gaf een splijtende pass op Daniel Visser, die echter op een goed oplettende keeper stuitte. RKO voelde dat er nog genoeg in zat, helaas scoorde Akkrum direct hierna uit een corner, na een discutabele beslissing van de scheidsrechter. 3-1. Keeper Crispijn Versteijnen werd geduwd in het 5 meter gebied, maar de scheidsrechter besloot het doelpunt goed te keuren.

De scheidsrechter kreeg veel commentaar en even later kreeg Eric den Dekker een zogenoemde ´praatkaart´, hierdoor is Eric, tegenwoordig ook wel Geelric genoemd, geschorst voor de volgende wedstrijd. Beide ploegen bleven voetballen en kregen enkele kansjes heen en weer. Na een goede actie de middenvelder van Akkrum schoot hij onberispelijk raak in de korte hoek, de keeper was kansloos, 4-1. Toch bleven de koppies van RKO omhoog staan en wist het nog een aansluitingstreffer te maken, alweer een eigen doelpunt na een goede voorzet van Joran Sietsma.

RKO kreeg nog enkele mogelijkheden via Luca Schra en Niels Olivier, helaas ging de bal er niet meer in en verloor RKO met 2-4.