26-03-2017 Irnsum- RKO

RKO wint met 0-3 bij Irnsum

 

Op een mooie zonnige dag mocht RKO aantreden in en tegen Irnsum. Na een bewogen weekje had RKO deze middag de beschikking over maar 9 eigen spelers. Deze 9 werden aangevuld met Maarten Dekkers die weer zijn rentree maakte bij RKO na een uitstapje van anderhalf jaar en A-junior Joran Sietsma.

 

RKO begon gelijk met drukzetten en dit had het gewenste effect. De bal werd onderschept en ingeleverd bij Niels Olivier die met een geweldige pass Maarten Dekkers 1 op 1 op de keeper zette. Maarten die zijn zwager verving, liet zien dat je maar 7 minuten nodig hebt om de bal in het doel te plaatsen. Irnsum kwam daarna steeds meer in het spel, maar de counters van RKO bleven gevaarlijk. De grootste kansen kwamen uit een aanval waarin Joran en Lars beide de bal er net niet in kregen en Niels die na een strakke voorzet van Lars de bal net niet goed kon intikken. Met een 0-1 gingen de mannen met een goed gevoel de rust in.

 

In de tweede helft ging Irnsum meer druk zetten en kregen ze hieruit enkele kansen, maar deed Crispijn zijn bijnaam als de muur eer aan. Irnsum was vooral gevaarlijk met ingooien waar de nummer 2 op elke plek om het veld de bal ingooide op de 5-meterlijn. RKO zette het een half uur voor het einde om en bouwde wat extra zekerheid in het team. A-junior Martijn Kamp kwam erin voor de moegestreden Joran Sietsma die daarna al snel Lars Deinum met buitenkant voet in stelling bracht, maar dit resulteerde jammer genoeg niet in een goal.

 

Irnsum stuurde hun laatste man Cor Dijkstra naar voren en die was bij RKO bekend door zijn twee goals in de thuiswedstrijd. Frank Hartveld ging in de mandekking bij deze lange speler waar Frank qua lengte nog tegen op moest kijken. Irnsum kreeg enkele kansen waarin de grootste kans net wel of niet de lijn was gepasseerd. Hier ging wel een overtreding aan vooraf maar de scheidsrechter liet beide situaties doorspelen.

 

Maarten Dekkers kreeg twee kansen om zijn tweede van de middag te maken, maar kreeg de bal beide keren niet over de keeper. Uiteindelijk werd het 0-2 door een goede actie van Niels Olivier die de bal opzij legde en de ruwe diamant Lars Deinum deze onberispelijk langs de keeper schoot. Niels Olivier verliet daarna het veld voor Gerard Keurentjes. De man die gisteren nog met kramp in beide benen het veld verliet, kon 20 minuten gezamenlijk met heel RKO blijven strijden voor de drie punten. Door de linies kort op elkaar te houden, kreeg Irnsum geen hele grote kansen meer. Hiervoor moest RKO soms ingrijpen wat leidde tot de vierde slimme gele kaart van Lars Deinum van dit seizoen. In de 90ste minuut ging RKO drukken en onderschepte Tom Loman de bal en ging hij de laatste man van Irnsum voorbij. Hierbij zag hij dat de korte hoek vrij was en schoot hem daar met zijn gouden linker binnen. De overwinning en de drie hele belangrijke punten waren binnen. Volgende week heeft RKO weer de beschikking over Eric en Peter en hoopt dan ook de 3 punten thuis te pakken.