16-04-2017 RKO-VWC

RKO- VWC eindigt onbeslist

 

Op 1e paasdag stond de inhaalwedstrijd RKO- VWC op het programma, waar de mannen uit Rutten de heenwedstrijd op het laatste moment in hun voordeel hadden beslist is er dit keer geen winnaar naar voren gekomen.

RKO kon goede zaken doen in de strijd tegen de degradatie wedstrijden maar het lukte deze middag niet.

 

De eerste minuten leek het erop dat er vandaag wel gewonnen kon worden, er werd druk gezet op de verdediging en achterin kon de bal makkelijk veroverd worden. Tot echt grote kansen leidde dit niet. Na een minuut of 10 begon ook VWC wat meer in de wedstrijd te geloven en kwamen er ook voor hun wat mogelijkheden, en zelfs een afgekeurde goal door hinderlijk buitenspel. Hier kwam RKO goed mee weg en moest gewaarschuwd wezen. Na een tegenvaller door het uitvallen van Frank Hartveld werden er wat omzettingen in het team gedaan om weer verder te gaan zoeken naar een 1-0 voorsprong.

Hier moest echter tot halverwege de 2e helft op gewacht worden. Van beide kanten werd er niet goed gevoetbald en kwam het vaak op de lange bal en duels aan. Dat de 1-0 dan ook viel uit een penalty zal niemand verbazen. Tom Loman liep met de bal de verdediger in de 16 voorbij maar werd daar gehinderd door een uitgestoken been. Maarten Dekkers ontfermde zich over dit buitenkansje en schoot hem prima binnen. Met nog een halve helft te gaan moest deze voorsprong over de streep worden getrokken. Alleen was de organisatie hierna niet op orde, veel ruimte op het middenveld en voetbal wat van kant tot kant ging. Ook ging VWC wat meer risico nemen om op gelijke hoogte te komen door steeds minder mensen terug te halen in de verdediging, dit werd dan uiteindelijk ook beloond. Een prima voorzet vanaf de rechterkant achter de verdediging kon bij de 2e paal aangenomen worden en binnengeschoten. Een domper die misschien ook wel terecht was deze wedstrijd. RKO kwam vandaag niet aan goed voetbal toe, en heeft zichzelf een slechte dienst bewezen. Volgende week weer een spannende wedstrijd op het programma.

 

Thuis om 14:00 tegen Aengwirden